۲۱ آبان ۱۳۹۷، ۹:۲۲

جهانگیری اعلام کرد؛

غصه می‌خورم گاهی سیاستها را با هزینه‌های زیادی اجرا می‌کنیم

غصه می‌خورم گاهی سیاستها را با هزینه‌های زیادی اجرا می‌کنیم

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه گاهی غصه می‌خورم که سیاست‌ها را با هزینه‌های زیاد و بازدهی کم اجرا می‌کنیم، گفت: ۱۸ هزار میلیارد تومان از محل تسعیر ارز به اشتغال اختصاص یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگیری در مراسم تکریم و معارفه وزرای تعاون کار و رفاه اجتماعی که با حضور علی ربیعی، وزیر سابق، انوشیروان محسنی بندپی، سرپرست سابق و محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محل این وزارتخانه برگزار شد، گفت: مراسم معرفی ۴ وزیر جدید امروز به پایان رسید که البته آقای شریعتمداری به دلیل اینکه به عنوان آخرین وزیر معارفه می شود، کمی بیات شد؛ اما حسن این معارفه این است که همزمان با آغاز ماه ربیع الاول صورت می گیرد که امیدواریم منشاء خیر و برکت برای دوران مسئولیت این وزارتخانه باشد.

جهانگیری ضمن تقدیر از زحمات علی ربیعی در دوران تصدی ۵ساله این وزارتخانه گفت: آقای ربیعی چهره شناخته شده ای است که در طول دوران پس از انقلاب، در مسئولیت های مهم و حساس کارهای بزرگی انجام داده است؛ چه زمانی که ربیعی را به عنوان عباد می شناختیم و چه در حال حاضر که او را با عنوان ربیعی می شناسیم، کارهای بزرگی از او به یاد داریم.

معاون اول رئیس جمهور افزود: ربیعی و عباد هر دو یک وجه مشترک داشته اند و این وجه مشترک این بود که عباد و ربیعی، راه حل مسائل کشور را مسائل اجتماعی و سیاسی می دانستند. من به یاد نمی آورم حتی در مورد پیچیده ترین و سخت ترین مسائل، راه حل های سیاسی و اجتماعی برای حل چالش ها ارائه نکند.

وی با بیان اینکه ربیعی در دوران وزارت خود تلاش می کرد سخنگوی فقرا و کارگران باشد، افزود: زندگی شخصی وی نیز با ساده زیستی آمیخته بود که جا دارد از طرف آقای رئیس جمهور و خود، از تلاش های وی در دوران ۵ساله مسئولیت در این وزارتخانه تشکر کنم.

جهانگیری با بیان اینکه در حال حاضر در دولت، جا برای آقای ربیعی باز است و خلاء حضور ایشان در بحث های سیاسی و اجتماعی دولت احساس می شود، افزود: ربیعی در جلسات دولت صرفاً وزیر کار نبود، بلکه او در موضوعات مهم و سیاسی یکی از اعضای فعال هیئت دولت بود.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از اظهاراتش درباره وزیر جدید تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: آقای شریعتمداری نیاز به معرفی از جانب من ندارند. او در دوران مختلف و در سطوح عالی مدیریت فعالیت داشته و دوران پیچیده، سخت و عادی را تجربه کرده است و امیدواریم حضور آقای شریعتمداری یک تحول در این وزارتخانه ایجاد کند تا کارهای نیمه تمام را تکمیل، اصلاحات را در دستور کار قرار دهد و سیاست های گذشته این وزارتخانه را استمرار دهد؛ اینکه یک مدیر بیاید و فکر کند می تواند با تخریب گذشته بنای جدید بگذارد، قطعاً ناموفق است.

وی افزود: در دولت هایی که با موفقیت دوران سخت را پشت سر گذاشته اند و به دوران توسعه رسیده اند، سیاست های دولت ها استمرار پیدا کرد. برخی دولت ها با کودتا جابجا شدند و برخی دولت ها با روش های دموکراسی و برگزاری انتخابات جای خود را به دیگری دادند اما در این کشورها هر دولتی که سیاست های استمرار را در پیش گرفت و تردیدی در استمرار سیاست های گذشته نداشت پیشرفت کرد.

غصه می خورم گاهی سیاست ها را با هزینه های زیاد و بازدهی پایین اجرا می کنیم

معاون اول رئیس جمهور در توضیح مطلب فوق تاکید کرد: هر گاه دولتی تغییر کرد و سیاست های درست دولت گذشته یا وزیر گذشته تغییر کرد، ناموفق بودیم که امیدواریم ما به این درجه از بلوغ برسیم که سیاست ها را عالمانه تدوین کنیم و در دولت ها و دوران مختلف این سیاست های درست را استمرار دهیم.

جهانگیری با تاکید بر اینکه در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی سیاست های درست باید استمرار پیدا کند افزود: حمایت از اقشار کم درآمد و تقویت قدرت خرید جامعه، صیانت از اشتغال و دستمزد کارگران در اولویت های این وزارتخانه باید باشد. وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، وزارتخانه بسیار مهمی است چرا که حوزه اجتماعی در کشور ما از مسائل بسیار با اهمیت است و به هیچ وجه نمی شود از پرداختن به مسائل اجتماعی و حل معضلات این حوزه غفلت کرد.

وی با اشاره به اینکه مسائل سیاسی و اقتصادی کشور نیز با مسائل اجتماعی پیوند می خورد گفت: امروز با هزینه کم می توانیم منافع بسیار زیادی را برای کشور به ارمغان آوریم اما غصه می خورم که چطور می توان در شرایطی که با هزینه های کم سیاست ها را اجرا کنیم، اما متاسفانه با هزینه های زیاد سیاست های کم بازده را اجرایی می کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به تعبیر آقای ربیعی باید سخنگوی طبعات مختلف اجتماعی کشور باشد، درباره تحریم های اعمال شده جدید افزود: در شرایط قبل از تحریم ها اعلام می کردیم که کشور با ابرچالش هایی مواجه است که در این چالش ها بیکاری، فقر مطلق و صندوق های بازنشستگی در حیطه این وزارتخانه قرار دارد. در ارتباط با مسئله اشتغال که به عنوان اصلی ترین مسئله باید به آن بپردازیم، اگر از بنگاه ها و واحدهای اقتصادی مراقبت نکنیم، ریزش نیروی کار می تواند بیکاری را تشدید کند و یکی از مهمترین عوارض تحریم این است که بنگاه های تولیدی و اقتصادی ممکن است با رکود مواجه شوند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه اولین اولویت دولت این است که نگذارد در دوران تحریم بنگاه های اقتصادی دچار رکود شوند، افزود: اگر ما بتوانیم همین یک موضوع را مدیریت کنیم تا بنگاه های ما با نشاط فعالیت کنند و کارگران نیز با نشاط در محیط کاری خود مشغول باشند، قطعاً می توانیم دوران تحریم را با موفقیت پشت سر بگذاریم.

وی با اشاره به تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید پیش از اعمال تحریم ها و طی دو سال گذشته گفت: در این ستاد وزارت صنعت معدن و تجارت و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی دو دستگاه اصلی و تعیین کننده در این ستاد هستند و در این مقطع نیز ستاد تسهیل و رفع موانع تولید باید فعالتر از گذشته موانع بنگاه ها را شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام کند. ضمن اینکه بنگاه های اقتصادی و نظام بانکی نیز باید جدی تر وارد صحنه شوند. البته مشکلات نظام بانکی را می دانیم اما اگر از اشتغال موجود صیانت نکنیم، طبعاً هر شغلی که از دست برود، اشتغال مجدد بسیار پرهزینه تر خواهد بود.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: بنابراین ایجاد اشتغال جدید از اولویت های دولت است که اعتبارات خوبی از محل صندوق توسعه ملی اختصاص پیدا کرده است. در همین زمینه یک و نیم میلیارد دلار از محل منابع ذخیره صندوق توسعه ملی با نرخ سود ارزان قیمت ۴ تا ۸ درصد در اختیار ۴ بانک عامل قرار گرفت که با تلفیق منابع بانک ها و همچنین از محل نرخ تسعیر ارز نیمایی در مجموع ۱۸هزار میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال اختصاص پیدا کرده است.

وی با انتقاد از روند کند تخصیص منابع اشتغال روستایی و پرداخت آن به متقاضیان گفت: آقای رئیس جمهور در دوران وزارت آقای ربیعی اعلام کردند تا تیرماه باید کل این منابع یک و نیم میلیارد دلار تخصیص پیدا کند اما بعید می دانم بیش از ۳۰ درصد آن محقق شده باشد و از زمان تعیین شده عقب هستیم. البته باید مراقب باشیم که رانت در پرداخت این تسهیلات ایجاد نشود.

جهانگیری همچنین با تأکید بر اینکه ایجاد اشتغال جدید نیازمند رفع موانع سرمایه‌گذاری است، گفت: ما در همین دوران تحریم نیز قادر خواهیم بود از منابع خارجی استفاده کنیم و نمی‌گذاریم این منابع خارج شوند.

مبارزه با چهره خشن فقر در کشور را از سال گذشته شروع کردیم

وی افزود: یکی از موضوعاتی که آقای شریعتمداری باید به آن توجه کند، مبارزه با چهره خشن فقر در کشور است. دولت برای اینکه چهره خشن فقر را پشت سر بگذارد، از سال ۹۶ منابع زیادی را به این بخش اختصاص داد به این ترتیب که در اوایل سال گذشته میزان مستمری‌ افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی را حداقل سه برابر و حداکثر چهار برابر افزایش دادیم؛ بنابراین آنهایی که اعلام می‌کنند دولت کاری برای مبارزه با فقر انجام نداد، اعلام می‌کنیم ما از سال گذشته تصمیم گرفتیم تا چهره خشن فقر را برطرف کنیم البته ممکن است منتقدان معتقد باشند که این مستمری باید به جای چهار برابر، ۱۰ برابر افزایش پیدا می‌کرد درحالی‌که باید به وضع درآمدی دولت توجه کنیم ضمن اینکه امسال نیز در ردیف‌های بودجه، ۷۰۰۰ میلیارد تومان اختصاص دادیم تا افرادی که تحت پوشش دو نهاد حمایتی کمیته امداد امام (ره) و سازمان بهزیستی نیستند اما درآمد آنها کمتر از افراد تحت پوشش است، با مراجعه به وزارت کار بتوانند مابه‌التفاوت کسری درآمد خود را دریافت کنند؛ بنابراین ما تصمیم گرفتیم تا کسی سرِ گرسنه بر زمین نگذارد.

معاون اول رئیس‌جمهور به اجرای طرح «بیمه سلامت» نیز اشاره کرد و افزود: امروز یک رضایت عمومی در سطح جامعه از اجرای طرح بیمه سلامت وجود دارد که مردم با تأمین دارو و درمان خود، خیلی با مشکل مواجه نشوند. همچنین در بخش سهام عدالت، سود ۶۰ بنگاه از بهترین بنگاه‌های کشور به حدود ۴۸ میلیون نفر از جمعیت کشور به عنوان سهامداران این بنگاه‌ها پرداخت شد.

جهانگیری تأکید کرد: دو اقدام بزرگ در این زمینه از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت تا سود واقعی این بنگاه‌ها به مردم پرداخت شود؛ البته در آن زمان به ما فشار زیادی آوردند که سود واقعی آنها در بنگاه‌ها بماند اما ما مصمم به پرداخت این سود به سهامداران واقعی یعنی مردم بودیم.

سود سهام عدالت افزایش می‌یابد

وی از افزایش سود سهام عدالت خبر داد و گفت: امسال با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود بنگاه‌ها سود بیشتری داشته باشند، این سود را به مردم پرداخت خواهیم کرد و این میزان در سال آینده نیز مجدد بیشتر خواهد شد.

معاون اول رئیس‌جمهور از ارائه لایحه به مجلس برای مجوز به سهامداران به منظور فروش سهام خود در بورس خبر داد و افزود: سودی که در حال حاضر حدود دو میلیون ارزش دارد، در بازار سرمایه تا ۱۴ میلیون تومان می‌تواند به فروش برسد.

جهانگیری تأکید کرد: در دوران تحریم دو خطر عمده کشور را تهدید می‌کند؛ نخست بیکاری و دیگری کاهش قدرت خرید مردم است که از ابتدای دولت این دو موضوع نیز از اولویت‌های اصلی دولت بود. اگر امروز این دو چالش را نتوانیم به خوبی مدیریت و سیاستگذاری کنیم، جبران آن نیازمند تحمل دوران طولانیِ سخت خواهد بود.

کجای دنیا رئیس هیات مدیره با «من بمیرم و تو بمیری» انتخاب می‌شود؟

وی در بخش پایانی اظهارات خود با انتقاد از اداره بنگاه‌ها گفت: به جرأت می‌توان ادعا کرد که در حال حاضر هزاران میلیارد تومان از منابع کشور در این بنگاه‌ها وجود دارد؛ اما بازدهی آنها بسیار اندک است. اگر فقط سالی ۱۰ درصد از منابع درآمدی این بنگاه‌ها برمی‌گشت، قطعاً برای اداره کشور به هیچ منبع درآمدی دیگر نیاز نداشتیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه بنگاه‌ها بَد اداره می‌شوند و در این زمینه تعارف نداریم، ادامه داد: کجای دنیا رئیس هیات مدیره یک بنگاه با توجیه «من بمیرم، تو بمیری» و اینکه «فلان شخص روزی یک مدیر سیاسی کشور بوده است»، انتخاب می‌شود؟ نتیجه این انتصابات، وضعیت فعلی بنگاه‌های کشور می‌شود.

جهانگیری خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم بنگاه‌ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم، علاوه بر اینکه سود آن به بخش خصوصی می‌رسد، منافع آن نیز برای مردم بیشتر خواهد شد.

کد خبر 4455775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • آزاده IR ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۱
      2 0
      غصه نخور آقای جهانگیری
    • IR ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۱
      2 0
      با ۵ سال سابقه بیکارم, بیمه هم ندارم. سرپرست خانواده هستم, دو تا بچه کوچک هم دارم. مستاجر هم هستم. بخدا دیگه هیچ
    • IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۱
      3 0
      چقدر مظلوم نمایی. چقدر تو خوبی من بدم که تو را نمی فهمم.
    • IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۱
      1 0
      ناخوداگاه یاد دختر مظلوم وزیر افتادم
    • اقبالی IR ۰۲:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۲
      0 0
      آقای جهانگیری من اعلام کردم می توانم خدمتگزارخوبی باشم وتجربه خوبی هم درزمینه اقتصادی ومالی دارم وتماسهایی نیزبامن گرفته شدولی متاسفانه ترتیب اثری داده نشد بازهم ازشماتقاضادارم رسیدگی فرمایید